Orgelconcert programma

Orgelconcert Gert van Hoef in Drogeham

Na lange tijd wordt op zaterdag 8 oktober om 20.00 uur eindelijk weer een orgelconcert gegeven in de Christelijke Gereformeerde Maranathakerk aan de Lytsewei te Drogeham. Wat fijn dat het nu weer live kan! Het concert wordt deze keer verzorgd door de populaire jonge organist Gert van Hoef (1994) uit Barneveld.

Op 13 jarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa. Van zijn ouders kreeg hij een orgel waarop hij zichzelf wegwijs maakte. In juni 2008 begon Gert te studeren bij mevrouw Daamen, organiste en koorbegeleidster in Barneveld. In 2010 studeerde hij 18 maanden bij Evert van de Veen, organist in Voorthuizen. In deze periode kwam zijn muzikaliteit tot grote bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. Gert werd reeds regelmatig gevraagd voor optredens en concerten in het gehele land. Zelfs vanuit het buitenland toonde men belangstelling voor de jonge organist. Dit zal mede zijn bereikt door de vele video’s die Gert op YouTube plaatste vanaf het prille begin van zijn muzikale carrière.

In juni 2010 kreeg hij ter gelegenheid van zijn 16e verjaardag een DVD opname aangeboden op het bekende Moreau orgel in de Sint-Janskerk te Gouda. Ook werd hij in deze maand benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen.

Vanaf september 2011 kreeg Gert orgelles van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, die hem voorbereidde op zijn conservatoriumstudie.

In september 2013 begon zijn studie bij Jos van der Kooij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met hoofdvak orgel. Als bijvak kreeg Gert pianolessen van Katy Satur en Wim Voogd. Hij studeerde ook muziektheorie, muziekgeschiedenis en koordirectie bij de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini.

Naast zijn Conservatoriumstudie geeft Gert veel orgelconcerten door het gehele land. Ook privé of openbare verjaardags- of jubileumconcerten. Op 27 juni 2015 wint Gert het Govert van Wijn Orgelconcours, dat jaarlijks plaatsvindt in de Grote Kerk te Maassluis.

Op 21 juni 2017 deed Gert eindexamen  op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor Oude Muziek’ . De jury was zeer onder de indruk en kende hem  een 8,5 toe (uit 10).  In de zomer van 2018 heeft Gert zijn studie aan het conservatorium afgerond en behaalde hij zijn einddiploma.

Voor het concert in Drogeham heeft Gert een boeiend, afwisselend programma samengesteld.

  1. Inleiding en Toccatine over Psalm 75                – K.J. Mulder (1930-2008)
  2. O Lamm Gottes, unschuldig                             – M. Reger (1873-1916)
  3. Valet will ich Dir geben – BWV 736                   – J.S. Bach (1685-1750)
  4. Grand Choeur Dialogue                                    – E. Gigout (1844-1925)
  5. Psalm 79 vers 4                                               – F. Asma (1912-1984)
  6. Marcietta uit ‘Sept Pièces’                                – T. Dubois (1837-1924)
  7. Ronde Française                                             – L. Boëllmann (1862-1897)
  8. Allegro Vivace uit Overture ‘William Tell’           – G. Rossini (1792-1868)
  9. Andantino uit ‘Rosamunde’                             – F. Schubert (1797-1828)
  10. Improvisatie over ‘Een Naam is onze hope’     – Gert van Hoef (geb. 1994)

Natuurlijk staat er ook weer samenzang op het programma. Niet voor niets, want velen komen juist naar Drogeham omdat het zo heerlijk zingen is bij het prachtige Nijsse-orgel. Het instrument heeft een warme klank en ziet er prachtig uit.

De entree is € 8,-. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

Van harte welkom op zaterdag 8 oktober in Drogeham.

Voor meer informatie:

Orgel – CGK Drogeham
Orgelconcerten – CGK Drogeham
Orgelconcert in de Chr. Gereformeerde kerk in Drogeham | Agenda | Gert van Hoef | Organist & Componist