Givt

Wat is Givt eigenlijk?

Geven met je smartphone

Givt is dé oplossing voor het meedoen aan de collecte zonder contant geld. Iedereen heeft een smartphone, met de Givt-app gebruik je deze tijdens de collecte heel makkelijk om een bedrag te geven. De Givt-app vind je gratis in de App Store en in Google Play.

Persoonlijk en bewust
Het geven van geld is niet zomaar een financiële transactie, het is vaak een persoonlijk en bewust moment. Vandaar dat de Givt-app zo is ontwikkeld dat het net zo natuurlijk aanvoelt als het geven van contant geld.

Waarom ‘Givt’?
De naam Givt is gekozen omdat het zowel om ‘giving’ gaat, alsook om de ‘gift’ op zich. Men zocht naar een moderne en compacte naam, die vriendelijk en speels oogt. Als je goed naar het logo kijkt (onderaan deze pagina), zie je dat het groene balkje met de letter ‘v’ samen een collectezak vormen, wat een idee geeft van de functie van de app.

Nederland en België
Achter Givt zit een team van specialisten, verdeeld over Nederland en België, die allemaal actief bezig zijn met de ontwikkeling en verbetering van Givt.

Handleiding
Klik op de onderstaande knop voor een eenvoudige officiele handleiding van Givt voor gebruik van de Givt app.

Hoe werkt Givt?

Heel makkelijk
Download de Givt-app in de App Store of in de Google Play store. Registreer jezelf eenmalig als gebruiker door je gegevens in te vullen. Vervolgens werkt het net zo makkelijk als het geven van contant geld.

Open de app, selecteer het bedrag dat je wilt geven en scan een QR-code, beweeg je telefoon langs een collectemiddel of selecteer een doel uit een lijst. Het gekozen bedrag wordt opgeslagen, van je bankrekening afgeschreven en aan de collecterende organisatie overgemaakt. Kijk voor meer uitleg op deze pagina.

Wanneer je Givt gaat gebruiken is het belangrijk dat je verbinding met internet hebt.

Geen verbinding
Wanneer je op het moment van geven geen internetverbinding hebt, wordt de opdracht op een later moment bij het heropenen van de app verstuurd. Bijvoorbeeld als je thuis bent en weer gebruik maakt van WiFi.

Uitleg
Hieronder een officiële uitleg van Givt.

Is mijn telefoon geschikt om gebruik te maken van Givt?

De app werkt als je telefoon voldoet aan de volgende systeemversie:

– iOS: Vanaf versie 7 (vanaf iPhone 4S)
– Android: Vanaf versie 4.4

Gebruik je een Windows Phone? Die ondersteunen we helaas niet.

Hoe geef ik met Givt?

Heel eenvoudig.

Via de Givt app
Eenmaal geregistreerd bij Givt, hoef je alleen de app te openen, een bedrag te kiezen en vervolgens scan je de onderstaande QR-code of selecteer je CGK Drogeham uit de lijst.

Givt QR-code – CGK Drogeham
Zonder de Givt app
Ook zonder de Givt applicatie kan er een gift worden gegeven, dit kan via de onderstaande knop

Hoe kan ik geven aan meerdere collectes?

Zijn er meerdere collectes in één dienst? Ook dan kan je geven in één vlotte beweging.

Door op de ‘Collecte toevoegen’-knop te drukken, kun je tot drie collectes activeren. Bij iedere collecte kun je een zelfgekozen bedrag invoeren. Klik op de collecte die je wilt aanpassen en vul een bedrag in of maak gebruik van de voorkeursbedragen. Het verwijderen van een collecte doe je door te drukken op het min-teken, rechts van het bedrag.

De verschillende collectedoelen worden onderscheiden door nummer 1, 2 of 3. Jouw kerk weet welk collectenummer overeenkomt met welk collectedoel.

Al bij de eerste collectezak of -mand waar je aan geeft, worden alle giften verstuurd. In het giften-overzicht kun je al je giften terugvinden.

Collecte overslaan
Wil je toch een collecte overslaan? Laat dan die collecte open (€ 0,00) of verwijder deze door te drukken op het min-teken, rechts van het bedrag.

Download Givt

Klik op de onderstaande knop om Givt via de officiele website te downloaden

Of download Givt direct voor jouw smartphone via een van de onderstaande knoppen.