Programma

PROGRAMMA 15 december 2018


Kerstimprovisaties door organist Leo Ravensbergen

Op zaterdag 15 december wordt om 20.00 uur een weer orgelconcert gegeven in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Lytsewei 22 in Drogeham. Organist is deze keer Leo Ravensbergen uit Rijnsburg. Deze keer bestaat het programma volledig uit improvisaties over de mooiste Kerstliederen.
Leo is een fan van de bekende organist John Propitius en heeft improvisatielessen van hem gehad. Hij richt zich helemaal op het spelen en bewerken van mooie psalmen en geestelijke liederen.
“Van tevoren lees ik dan de tekst en denk ik na over het thema. Dan zoek ik er bijpassende liederen bij. En ga vooral op de tekst spelen. Ik moest het vroeger voornamelijk van mijn gehoor hebben. Maar nu komen de melodieën en variaties enz. vanzelf in me op. Vooral een psalm, waar je het orgel bij kan laten zingen, vind ik geweldig. Als de gemeente meegaat in verhogingen, dan gebeurt er wat met je. Meewerken tot eer van God, geeft me een verbazingwekkend goed gevoel.  Ik blijf zeggen: ik ben geen prof, dit is mijn hobby. Klassieke werken kan ik echt niet spelen. Ik speel op gevoel, met mijn hart en dat is wie ik ben”.  

Programma:
1.    Stille nacht
2.    Heft aan, heft aan, een luide zang
3.    Cantique de Noël
4.    Over de heuvels
5.    Komt allen tezamen
6.    Joy to the world
7.    Hoor de engelen zingen d’eer
8.    Eens in de velden van Efratha
9.    Good king Wenceslas / God rest ye merry gentleman / Ding dong merrily on high
10.  Go tell it on the mountain
11.   Psalm 98 / Ere zij God

In Drogeham staat een prachtige orgel van René Nijsse. Het orgel heeft met zijn 22 stemmen een warme, emotionele klank en het is een echte blikvanger.
Bovendien is het instrument een echt gemeentezangorgel waarbij het heerlijk zingen is. Vanuit de kerk kunt u de organist zien spelen.

De entree is € 7,-. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.
Van harte welkom op zaterdag 7 oktober in Drogeham.

Voor meer informatie: www.cgkdrogeham.nl/concerten.php